Zeventiger licht leeftijdgenote op via datingsite
Een man van 73 jaar uit Oostduinkerke is volgens de rechtbank in Veurne schuldig aan het oplichten van een vrouw van 72 uit Oostkamp. Hij leerde de vrouw kennen op een datingsite en wist haar met listige smoezen te verleiden om 94.000 euro naar hem over te maken. Het zou volgens hem daarbij om een investeringskans hebben gedraaid. Het geld zou door hem worden besteed aan het bouwen van vakantiehuizen in Egypte. In werkelijkheid gaf hij het hele bedrag uit voor zijn eigen onderhoud.
Attente lieverd blijkt genadeloze oplichter
Daten kan enorm leuk zijn en online dating is ook een heel goede manier voor mensen van diverse leeftijden om een nieuwe partner te vinden. Op onze website waarschuwen we echter ook regelmatig voor oplichting via datingsites en dating apps. Er zijn namelijk helaas ook mensen op actief die geen goede bedoelingen hebben met de andere leden. Een van die mensen is Harry B. uit Oostduinkerke. Die ontmoette een 73-jarige vrouw via een datingsite en ging meerdere keren met haar op date. De mans was attent en lief voor haar en na enige tijd gingen ze een vaste relatie met elkaar aan. Het leek een romantisch sprookje te zijn.
Alleen uit op geld
Toch bleek B. uiteindelijk alleen uit op haar geld. Veel van zijn acties waren er volgens de rechter op gericht om inzicht te krijgen in de financiën van zijn nieuwe vriendin, met het uiteindelijke doel haar over te halen hem veel geld te lenen. Na een vakantie in Egypte lukte hem dat, want daar wist hij haar ervan te overtuigen dat hij een project met vakantiehuizen op zou starten. Hij stelde haar een winst van minimaal 5% in het vooruitzicht en zo maakte ze dus 94.000 euro aan hem over. Het geld investeerde hij niet maar besteedde hij aan zichzelf. Toen de vrouw daar achter kwam deed ze aangifte en onlangs oordeelde de rechter dus dat hij al het geld terug moet betalen. Daarnaast moet hij 18 maanden de cel in.
Oplichting via datingsites
De meeste oplichting die via datingsites heeft niet deze vorm. Meestal krijgen slachtoffers van datingfraude hun oplichters namelijk helemaal niet te zien. Vaak gaat het om mensen in het buitenland die singles met mooie praatjes verliefd op zich laten worden waarna ze via internet proberen geld van ze te ontvangen. Je moet dan bijvoorbeeld geld overmaken of digitale waardebonnen voor ze kopen. De vorm van fraude die we in dit artikel bespreken is lastiger om op het spoor te komen. Tenslotte is het normaal om iemand waar we een relatie mee beginnen ook te vertrouwen. Maar hoe dan ook blijft het dus altijd oppassen op datingsites.